• English
 • Kosarad tartalma

  A kosár jelenleg üres.

  van a kosaradban
  Átvételkor fizetendő:
  Havidíj:
  Részletek

Előfizetések és Csomagok (Havidíjas, VitaMAX, Internet)

Válasz
Újonc
Bejegyzések: 2
Regisztrált: ‎2012-02-26
0

Internet csomagok

Miért vannak már megint lemaradva a másik két szolgáltató mögött árazásban és szolgáltatásban???

Tudják mi, mint leendő ügyfelek, megnézzük hol és mire adunk ki pénzt, gondolom ez a mai válságos időkben még  időszerübb. De maguk mindig csak kullognak a többi szolgáltató után. Öreg hiba, mert én jellen pillanatban a **kisípolva**-t választottam.

Emelt Szintű Segítő
Bejegyzések: 74
Regisztrált: ‎2012-02-17
0

Re: Internet csomagok

[ Módosítva ]

Én azt gondolom, hogy ezen a fórumon elég nyíltan lehet véleményt nyílvánítani, vitatémákat indítani, persze a megfelelő hangnemben.

 

A saját gondolatmenetemet írom le. Én ugye budapesti vagyok, a mobilnetet a városban mászkálva használom, s a városban való mászkálásnak mondjuk a 40%-át a metrózás teszi ki. Így nálam egyfajta pozitív dologként hat, hogy a Vodafone levitte a 3G-t a föld alá, a belvárosban pedig azokon a helyeken, amerre én járok (leginkább frekventált helyek), megbízhatóan hozza a 3G-t a föld felett is. Bár mobilinternet terén nem tudom, hogy a Telenor/djuice milyen szolgáltatást nyújt, a Hipernetnek és a köré épített kampánynak a saját megítélésem szerint elég negatív a visszhangja. Ellenben ha nem mindenáron Hipernetet nézek, akkor az ismerőseim a metrózáson kívűl elégedettek a szolgáltatással (1-2 helyszínt Bp-n kivéve, ahol ha megszakadnak is csak EDGE van), s ha jól tudom a metróban is elérhető nekik a 3G, legalábbis korábban arról volt szó, hogy januártól elérhető lesz. Tehát a Telenort azt gondolom, hogy a budapesti közponT-M rendszerét viszont mostanság egyre kritikusabb jelzők illetik. Én Twitteren rengeteg negatívumot olvasok róluk, amiben arra panaszkodnak az aktív felhasználók, hogy a nagyobb csomópontokban, és a frekventált helyeken egyszerűen nincsen 3G.  Konkrét példaként említették a Győr-Bp vasútvonalat, vagy a 11. kerületben a BME környékét. Ezen kívűl nekem nem tetszik a 4G/LTE törekvése sem a T-Mobilenak, egyszerűen azért, mert alig van készülék ami ezt tudja, s azért a T-M sem áll annyira jól vidéken, hogy ne koncentráljon mondjuk egy országos 3G lefedettségre. Ez mondjuk nem baj, ez nyilván egy másik vállalati stratégia, nekem ez szimplán nem tetszik. A metróba se vitték le a 3G-t, így nekem az opcionálisan nem is játszik. Tudom, hogy sznob dolognak tűnik, de nekem kellene a metróba is 3G, ha a másik 2 szolgáltató ezt tudja.  A szolgáltatásról így a saját véleményem ennyi.

 

Az árazás egy másik történet. Feltöltőkártyás topicban vagyunk, nézzük ezt.

 

1. ) Vodafone

 

a.) MobilWeb Hobbi 

 

Adatforgalom: 100 MB

Ár: 1000 Ft

Egységár: 10 Ft / MB

 

b.) MobilWeb Profi

 

Adatforgalom: 500 MB

Ár: 2000 FT

Egységár: 4 Ft/MB

 

 

Ha hűséget fogadsz valamelyik csomagra 1 évig, akkor járnak további kedvezmények is a havidíjból, de ezekkel nem foglalkozunk. Azt viszont még érdemes megemlíteni, hogy az adatforgalomi keret elérésekor lassítanak, túlszámlázás nincsen. 

 

2.) djuice

 

a.) Netezz Mobilon 100 MB

 

Adatforgalom: 100 MB

Ár: 500 FT

Egységár: 5 Ft/MB

Túlforgalmazási díj (!): 33 Ft/MB

 

b.) Netezz Mobilon 500 MB

 

Adatforgalom: 500 MB

Ár: 1599 FT

Egységár: 3,19 Ft/MB

 

c.) Netezz Mobilon 1 GB

 

Adatforgalom: 1 GB

Ár: 2599 FT

Egységár: 2,53 Ft/MB

 

d.) Netezz Mobilon 3 GB


Adatforgalom: 3 GB

Ár: 3599 FT

Egységár: 1,17 Ft/MB

 

A djuice határozottan jobban nyit a fiatalok fele, felismerik, hogy bizony a fiatalok nem 500 MB-ot fognak netezni havonta maximum, hanem itt vannak nagyobb csomagok. A 100MB-os csomagnál a túlforgalmazási díj veszélyes, érdemes odafigyelni, hogy nehogy túllépjük a limitet. (Bár van figyelmeztető sms) Ha jól tudom, akkor a djiuce-nál az egyetlen probléma a max. 26 éves, gondolom ez erre is vonatkozik. Bár biztos kijátszható a rendszer, hiszen a szerződés kötéskor kell a 26 éves kor, azután végülis mindegy, hogy ki használja/fizeti.

 

3.) Telenor

 

a.) Mobil Online 50 MB

 

Adatforgalom: 50 MB

Ár: 599 FT

Egységár: 11,98 Ft/MB

Túlforgalmazási díj (!): 33 Ft/MB

 

b.) Mobil Online 100 MB

 

Adatforgalom: 100 MB

Ár: 999 FT

Egységár: 9,99 Ft/MB

 

c.) Mobil Online 500 MB

 

Adatforgalom: 500 MB

Ár: 2099 FT

Egységár: 4,19 Ft/MB

 

d.) Mobil Online 1GB


Adatforgalom: 1 GB

Ár: 2599 FT

Egységár: 2,53 Ft/MB

 

Ennek így elég átlagosak az árai, szintén a legkisebb csomagban van túlforgalmazási díj, illetve itt is van 1GB-os csomag, ami a még aktívabb mobilnetezőkre gondol.

 

 

4.) T-Mobile

 

Itt van két kisebb csomag is, amiket nem veszek bele a felsorolásba. Az egyik a Net Start, a másik pedig a Domino Go!NapiNet, ez a csomag azoknak jó, akik csak napi néhány napot neteznének. Az mindenképp pozitív, hogy ő rájuk is gondol a T-M.

 

a.) Domino Go!Net S

 

Adatforgalom: 30 MB

Ár: 600 FT

Egységár: 20 Ft/MB

 

b.) Domino Go!Net M

 

Adatforgalom: 100 MB

Ár: 1000 FT

Egységár: 10 Ft/MB

 

c.) Domino Go!Net L

 

Adatforgalom: 500 MB

Ár: 2000 FT

Egységár: 4 Ft/MB


Ez így szintén átlagosnak mondható, minimálisan tér el a Vodafone vagy T-Mobile ajánlataitól, kivéve a legkisebb csomagot, ami nagyon drága szerintem.

 

 

 

Nos, röviden ennyi az összehasonlítás, persze ez így sarkosítva van, hiszen pl. a T-Mobilenál elég jó kedvezmények vannak az első két hónapra. A Vodafone-nál azt tudom, hogy a JutalomNet lehetőség ami szintén egy remek kedvezmény kvázi "ingyen", ha valaki feltölti a telefonját, s ezt a Jutalom típust válassza. 

 

Szóval, folytatnám a vitát, Jhon, az árazásban hol van lemaradva a Vodafone?

Annyiban mindenképp igazat adok, hogy a Vodafone bevezethetne egy 1GB-os konstrukciót (vagy akár még nagyobbat is) a bűvös 2500 Ft-os tartományban, mert egy aktív internetezőnek nem igazán elég az 500 MB.

vb
Újonc Segítő
Bejegyzések: 4
Regisztrált: ‎2012-02-23
0

Re: Internet csomagok

Vodánál feltöltőkártyához még mindig elérhető az 1 GB, illetve az 5 GB is (bár ez utóbbi már inkább telefon modemként, vagy SIM átpakol internet stickbe megoldásokhoz indokolt csak). http://bit.ly/xaJv1c

 

Valamint itt is van olyan mint a Napinet, Napijegy néven fut, 200 Ft-ért 10 MB / nap.

 

A 3G metróban az hatalmas húzás szerintem, más kérdés hogy nincs túl nagy marketingje... A metróban egyedül utazókon végignézve 10-ből 2 ember maga elé bámul, 2 könyvet olvas, a maradék 6 a mobilját nyomkodja! Ha csak egy megállót utazom, mozgólépcsőzéssel, ellenőr-becsmérléssel, csöves elhajtással meg mindennel együtt :smileyhappy: bőven el tudok olvasni két indexes cikket ami érdekel, szerintem kvázi KIFEJEZETTEN ERRE való a netezés telefonon. Marketinget neki!

Újonc Segítő
Bejegyzések: 5
Regisztrált: ‎2012-03-01
0

Re: Internet csomagok

Jhon védelmébe legyen mondva, ő szerintem a számítógépre köthetős netre gondolt, mivel telefonos net az egységes 100MB= 1000ft mindenhol :smileyhappy: Bár én 100%-ig Voda párti vagyok, tényleg furcsa, hogy nincs egy 10-15-20 gigás csomagjuk se, és +1000ftért lényegesen jobb (elnézést, nagyobb) csomagot ad a Telenor. Ezt nyílván a Vodások is tudják, biztos van tervük erre is. Szerintem egy feltöltőkártyás internetre lenne szükség, ami nem időhöz van kötve, mint a mostani netjegy, vagy a Djuice reloadnet 45 napos boosterjei, hanem korrekt MB díjjal rendelkezne (pl. 4ft?), nagyobb értékű feltöltés esetén esetleg extra adattal (ami nem veszne el 45 nap után...)! Szerintem vinnék a népek, mint a cukrot, piaci igény lenne rá.  

ui.: Budapest- Győr vonalon Telenornál valóban használhatatlan a net, csatlakozom az előttem felszólalóhoz :smileyhappy: Vodás működik.

Bejegyzések: 1 151
Témák: 12
Elismerések: 71
Megoldások: 92
Regisztrált: ‎2012-02-23

Re: Internet csomagok

Egy magasabb adatforgalmat kínáló csomag tényleg nem ártana. De nem nekem :smileyhappy:

Én a 2 GB-ot még sose használtam el teljes egészébe. Nekem 1 GB is elég lenne, persze olcsóbban jólesne.

1500 FT-ot ki is adnék érte. Ez a jelenleginek majdnem a fele.

Szemilan

Ha segítségedre lehettem, kérlek, ne feledd megjelölni megoldásként, ezzel is segítve a fórumtársakat.
_______________________________________________________________
Nokia 3120c, Galaxy Gio, Smart Mini, Galaxy Ace 3 LTE, K3715, K3772H, R208
Újonc Segítő
Bejegyzések: 5
Regisztrált: ‎2012-03-01
0

Re: Internet csomagok

1 Gigás csomag, 1500ft, tényleg nem lenne rossz. Vonatozáshoz, tartaléknak, még hűségidővel is bevállalható lenne. De van egy rossz hírem. Ilyen soha nem lesz :smileyhappy:) Ha internet kell, akkor évi 40ezer alatt nem fogod megúszni, bárhogyis matekozol. (Kivéve, ha Djuice reloadneted van, és 2 havonta használod 1szer e-mailt olvasni, de az meg alapból nevetséges az 5ft/MB árával). 900ft-os kifli vs. 1000ft-os kenyér szindróma :smileyhappy:

Segítő
Bejegyzések: 35
Regisztrált: ‎2012-02-23
0

Re: Internet csomagok

Ez a forgalomlekérdezés dolog nektek működik? Nekem valamiért nem sikeredik. Ha telefonról próbálom, azt írja ki, hogy nem tudott azonosítani, a gépről, ott meg bejelentkezem, és az oldalról próbálva, a dolgot erőlteti, hogy regisztráljak, holott már be vagyok regisztrálva, és be is jelentkeztem, ha meg beírom, hogy netinfo.vodafone.hu, akkor nem jön be az oldal.

Gondolom én vagyok a balfék, de nem tudom, hogy mit csinálok rosszul.

Bejegyzések: 1 151
Témák: 12
Elismerések: 71
Megoldások: 92
Regisztrált: ‎2012-02-23
0

Re: Internet csomagok

Nekem bejön, Mobilon és gépen is. Milyen díjcsomagod van? Úgy tudom, hogy csak a NET szóval kezdődő díjcsomagok "játszanak" még egyelőre. Később gondolom lesz más csomagokra is. (NET 7 van nekem.)

Szemilan

Ha segítségedre lehettem, kérlek, ne feledd megjelölni megoldásként, ezzel is segítve a fórumtársakat.
_______________________________________________________________
Nokia 3120c, Galaxy Gio, Smart Mini, Galaxy Ace 3 LTE, K3715, K3772H, R208
Bejegyzések: 1 151
Témák: 12
Elismerések: 71
Megoldások: 92
Regisztrált: ‎2012-02-23
0

Re: Internet csomagok

http://netinfo.vodafone.hu

Ezen a linken próbáld.

Szemilan

Ha segítségedre lehettem, kérlek, ne feledd megjelölni megoldásként, ezzel is segítve a fórumtársakat.
_______________________________________________________________
Nokia 3120c, Galaxy Gio, Smart Mini, Galaxy Ace 3 LTE, K3715, K3772H, R208
Segítő
Bejegyzések: 35
Regisztrált: ‎2012-02-23
0

Re: Internet csomagok

Igen, ezzel próbáltam, otthon is, itt a cégnél is, és a barátnőmnél is, tehát nem valószinű, hogy ennyi gép rosszul van bállítva, főleg, hogy minden más bejön. Most próbáltam úgy is, hogy itt a linkre kattintva, de azt írja hogy nem válaszol.

Telefonon bejön, csak nem tud azonosítani. vagyis délután nem tudott. Ha most a telón beírom a címet, azt írja ki, hogy:

Requested object was not found