• English
 • Kosarad tartalma

  A kosár jelenleg üres.

  van a kosaradban
  Átvételkor fizetendő:
  Havidíj:
  Részletek

Előfizetések és Csomagok (Havidíjas, VitaMAX, Internet)

Válasz
Újonc
Bejegyzések: 2
Regisztrált: ‎2012-02-26
0

Internet csomagok

Miért vannak már megint lemaradva a másik két szolgáltató mögött árazásban és szolgáltatásban???

Tudják mi, mint leendő ügyfelek, megnézzük hol és mire adunk ki pénzt, gondolom ez a mai válságos időkben még  időszerübb. De maguk mindig csak kullognak a többi szolgáltató után. Öreg hiba, mert én jellen pillanatban a **kisípolva**-t választottam.

Emelt Szintű Segítő
Bejegyzések: 74
Regisztrált: ‎2012-02-17
0

Re: Internet csomagok

[ Módosítva ]

Én azt gondolom, hogy ezen a fórumon elég nyíltan lehet véleményt nyílvánítani, vitatémákat indítani, persze a megfelelő hangnemben.

 

A saját gondolatmenetemet írom le. Én ugye budapesti vagyok, a mobilnetet a városban mászkálva használom, s a városban való mászkálásnak mondjuk a 40%-át a metrózás teszi ki. Így nálam egyfajta pozitív dologként hat, hogy a Vodafone levitte a 3G-t a föld alá, a belvárosban pedig azokon a helyeken, amerre én járok (leginkább frekventált helyek), megbízhatóan hozza a 3G-t a föld felett is. Bár mobilinternet terén nem tudom, hogy a Telenor/djuice milyen szolgáltatást nyújt, a Hipernetnek és a köré épített kampánynak a saját megítélésem szerint elég negatív a visszhangja. Ellenben ha nem mindenáron Hipernetet nézek, akkor az ismerőseim a metrózáson kívűl elégedettek a szolgáltatással (1-2 helyszínt Bp-n kivéve, ahol ha megszakadnak is csak EDGE van), s ha jól tudom a metróban is elérhető nekik a 3G, legalábbis korábban arról volt szó, hogy januártól elérhető lesz. Tehát a Telenort azt gondolom, hogy a budapesti közponT-M rendszerét viszont mostanság egyre kritikusabb jelzők illetik. Én Twitteren rengeteg negatívumot olvasok róluk, amiben arra panaszkodnak az aktív felhasználók, hogy a nagyobb csomópontokban, és a frekventált helyeken egyszerűen nincsen 3G.  Konkrét példaként említették a Győr-Bp vasútvonalat, vagy a 11. kerületben a BME környékét. Ezen kívűl nekem nem tetszik a 4G/LTE törekvése sem a T-Mobilenak, egyszerűen azért, mert alig van készülék ami ezt tudja, s azért a T-M sem áll annyira jól vidéken, hogy ne koncentráljon mondjuk egy országos 3G lefedettségre. Ez mondjuk nem baj, ez nyilván egy másik vállalati stratégia, nekem ez szimplán nem tetszik. A metróba se vitték le a 3G-t, így nekem az opcionálisan nem is játszik. Tudom, hogy sznob dolognak tűnik, de nekem kellene a metróba is 3G, ha a másik 2 szolgáltató ezt tudja.  A szolgáltatásról így a saját véleményem ennyi.

 

Az árazás egy másik történet. Feltöltőkártyás topicban vagyunk, nézzük ezt.

 

1. ) Vodafone

 

a.) MobilWeb Hobbi 

 

Adatforgalom: 100 MB

Ár: 1000 Ft

Egységár: 10 Ft / MB

 

b.) MobilWeb Profi

 

Adatforgalom: 500 MB

Ár: 2000 FT

Egységár: 4 Ft/MB

 

 

Ha hűséget fogadsz valamelyik csomagra 1 évig, akkor járnak további kedvezmények is a havidíjból, de ezekkel nem foglalkozunk. Azt viszont még érdemes megemlíteni, hogy az adatforgalomi keret elérésekor lassítanak, túlszámlázás nincsen. 

 

2.) djuice

 

a.) Netezz Mobilon 100 MB

 

Adatforgalom: 100 MB

Ár: 500 FT

Egységár: 5 Ft/MB

Túlforgalmazási díj (!): 33 Ft/MB

 

b.) Netezz Mobilon 500 MB

 

Adatforgalom: 500 MB

Ár: 1599 FT

Egységár: 3,19 Ft/MB

 

c.) Netezz Mobilon 1 GB

 

Adatforgalom: 1 GB

Ár: 2599 FT

Egységár: 2,53 Ft/MB

 

d.) Netezz Mobilon 3 GB


Adatforgalom: 3 GB

Ár: 3599 FT

Egységár: 1,17 Ft/MB

 

A djuice határozottan jobban nyit a fiatalok fele, felismerik, hogy bizony a fiatalok nem 500 MB-ot fognak netezni havonta maximum, hanem itt vannak nagyobb csomagok. A 100MB-os csomagnál a túlforgalmazási díj veszélyes, érdemes odafigyelni, hogy nehogy túllépjük a limitet. (Bár van figyelmeztető sms) Ha jól tudom, akkor a djiuce-nál az egyetlen probléma a max. 26 éves, gondolom ez erre is vonatkozik. Bár biztos kijátszható a rendszer, hiszen a szerződés kötéskor kell a 26 éves kor, azután végülis mindegy, hogy ki használja/fizeti.

 

3.) Telenor

 

a.) Mobil Online 50 MB

 

Adatforgalom: 50 MB

Ár: 599 FT

Egységár: 11,98 Ft/MB

Túlforgalmazási díj (!): 33 Ft/MB

 

b.) Mobil Online 100 MB

 

Adatforgalom: 100 MB

Ár: 999 FT

Egységár: 9,99 Ft/MB

 

c.) Mobil Online 500 MB

 

Adatforgalom: 500 MB

Ár: 2099 FT

Egységár: 4,19 Ft/MB

 

d.) Mobil Online 1GB


Adatforgalom: 1 GB

Ár: 2599 FT

Egységár: 2,53 Ft/MB

 

Ennek így elég átlagosak az árai, szintén a legkisebb csomagban van túlforgalmazási díj, illetve itt is van 1GB-os csomag, ami a még aktívabb mobilnetezőkre gondol.

 

 

4.) T-Mobile

 

Itt van két kisebb csomag is, amiket nem veszek bele a felsorolásba. Az egyik a Net Start, a másik pedig a Domino Go!NapiNet, ez a csomag azoknak jó, akik csak napi néhány napot neteznének. Az mindenképp pozitív, hogy ő rájuk is gondol a T-M.

 

a.) Domino Go!Net S

 

Adatforgalom: 30 MB

Ár: 600 FT

Egységár: 20 Ft/MB

 

b.) Domino Go!Net M

 

Adatforgalom: 100 MB

Ár: 1000 FT

Egységár: 10 Ft/MB

 

c.) Domino Go!Net L

 

Adatforgalom: 500 MB

Ár: 2000 FT

Egységár: 4 Ft/MB


Ez így szintén átlagosnak mondható, minimálisan tér el a Vodafone vagy T-Mobile ajánlataitól, kivéve a legkisebb csomagot, ami nagyon drága szerintem.

 

 

 

Nos, röviden ennyi az összehasonlítás, persze ez így sarkosítva van, hiszen pl. a T-Mobilenál elég jó kedvezmények vannak az első két hónapra. A Vodafone-nál azt tudom, hogy a JutalomNet lehetőség ami szintén egy remek kedvezmény kvázi "ingyen", ha valaki feltölti a telefonját, s ezt a Jutalom típust válassza. 

 

Szóval, folytatnám a vitát, Jhon, az árazásban hol van lemaradva a Vodafone?

Annyiban mindenképp igazat adok, hogy a Vodafone bevezethetne egy 1GB-os konstrukciót (vagy akár még nagyobbat is) a bűvös 2500 Ft-os tartományban, mert egy aktív internetezőnek nem igazán elég az 500 MB.

vb
Újonc Segítő
Bejegyzések: 4
Regisztrált: ‎2012-02-23
0

Re: Internet csomagok

Vodánál feltöltőkártyához még mindig elérhető az 1 GB, illetve az 5 GB is (bár ez utóbbi már inkább telefon modemként, vagy SIM átpakol internet stickbe megoldásokhoz indokolt csak). http://bit.ly/xaJv1c

 

Valamint itt is van olyan mint a Napinet, Napijegy néven fut, 200 Ft-ért 10 MB / nap.

 

A 3G metróban az hatalmas húzás szerintem, más kérdés hogy nincs túl nagy marketingje... A metróban egyedül utazókon végignézve 10-ből 2 ember maga elé bámul, 2 könyvet olvas, a maradék 6 a mobilját nyomkodja! Ha csak egy megállót utazom, mozgólépcsőzéssel, ellenőr-becsmérléssel, csöves elhajtással meg mindennel együtt Boldog smiley bőven el tudok olvasni két indexes cikket ami érdekel, szerintem kvázi KIFEJEZETTEN ERRE való a netezés telefonon. Marketinget neki!

Újonc Segítő
Bejegyzések: 5
Regisztrált: ‎2012-03-01
0

Re: Internet csomagok

Jhon védelmébe legyen mondva, ő szerintem a számítógépre köthetős netre gondolt, mivel telefonos net az egységes 100MB= 1000ft mindenhol Boldog smiley Bár én 100%-ig Voda párti vagyok, tényleg furcsa, hogy nincs egy 10-15-20 gigás csomagjuk se, és +1000ftért lényegesen jobb (elnézést, nagyobb) csomagot ad a Telenor. Ezt nyílván a Vodások is tudják, biztos van tervük erre is. Szerintem egy feltöltőkártyás internetre lenne szükség, ami nem időhöz van kötve, mint a mostani netjegy, vagy a Djuice reloadnet 45 napos boosterjei, hanem korrekt MB díjjal rendelkezne (pl. 4ft?), nagyobb értékű feltöltés esetén esetleg extra adattal (ami nem veszne el 45 nap után...)! Szerintem vinnék a népek, mint a cukrot, piaci igény lenne rá.  

ui.: Budapest- Győr vonalon Telenornál valóban használhatatlan a net, csatlakozom az előttem felszólalóhoz Boldog smiley Vodás működik.

Bejegyzések: 1 174
Témák: 12
Elismerések: 73
Megoldások: 98
Regisztrált: ‎2012-02-23

Re: Internet csomagok

Egy magasabb adatforgalmat kínáló csomag tényleg nem ártana. De nem nekem Boldog smiley

Én a 2 GB-ot még sose használtam el teljes egészébe. Nekem 1 GB is elég lenne, persze olcsóbban jólesne.

1500 FT-ot ki is adnék érte. Ez a jelenleginek majdnem a fele.

Szemilan

Ha segítségedre lehettem, kérlek, ne feledd megjelölni megoldásként, ezzel is segítve a fórumtársakat.
_______________________________________________________________
Nokia 3120c, Galaxy Gio, Smart Mini, Galaxy Ace 3 LTE, K3715, K3772H, R208
Újonc Segítő
Bejegyzések: 5
Regisztrált: ‎2012-03-01
0

Re: Internet csomagok

1 Gigás csomag, 1500ft, tényleg nem lenne rossz. Vonatozáshoz, tartaléknak, még hűségidővel is bevállalható lenne. De van egy rossz hírem. Ilyen soha nem lesz Boldog smiley) Ha internet kell, akkor évi 40ezer alatt nem fogod megúszni, bárhogyis matekozol. (Kivéve, ha Djuice reloadneted van, és 2 havonta használod 1szer e-mailt olvasni, de az meg alapból nevetséges az 5ft/MB árával). 900ft-os kifli vs. 1000ft-os kenyér szindróma Boldog smiley

Segítő
Bejegyzések: 35
Regisztrált: ‎2012-02-23
0

Re: Internet csomagok

Ez a forgalomlekérdezés dolog nektek működik? Nekem valamiért nem sikeredik. Ha telefonról próbálom, azt írja ki, hogy nem tudott azonosítani, a gépről, ott meg bejelentkezem, és az oldalról próbálva, a dolgot erőlteti, hogy regisztráljak, holott már be vagyok regisztrálva, és be is jelentkeztem, ha meg beírom, hogy netinfo.vodafone.hu, akkor nem jön be az oldal.

Gondolom én vagyok a balfék, de nem tudom, hogy mit csinálok rosszul.

Bejegyzések: 1 174
Témák: 12
Elismerések: 73
Megoldások: 98
Regisztrált: ‎2012-02-23
0

Re: Internet csomagok

Nekem bejön, Mobilon és gépen is. Milyen díjcsomagod van? Úgy tudom, hogy csak a NET szóval kezdődő díjcsomagok "játszanak" még egyelőre. Később gondolom lesz más csomagokra is. (NET 7 van nekem.)

Szemilan

Ha segítségedre lehettem, kérlek, ne feledd megjelölni megoldásként, ezzel is segítve a fórumtársakat.
_______________________________________________________________
Nokia 3120c, Galaxy Gio, Smart Mini, Galaxy Ace 3 LTE, K3715, K3772H, R208
Bejegyzések: 1 174
Témák: 12
Elismerések: 73
Megoldások: 98
Regisztrált: ‎2012-02-23
0

Re: Internet csomagok

http://netinfo.vodafone.hu

Ezen a linken próbáld.

Szemilan

Ha segítségedre lehettem, kérlek, ne feledd megjelölni megoldásként, ezzel is segítve a fórumtársakat.
_______________________________________________________________
Nokia 3120c, Galaxy Gio, Smart Mini, Galaxy Ace 3 LTE, K3715, K3772H, R208
Segítő
Bejegyzések: 35
Regisztrált: ‎2012-02-23
0

Re: Internet csomagok

Igen, ezzel próbáltam, otthon is, itt a cégnél is, és a barátnőmnél is, tehát nem valószinű, hogy ennyi gép rosszul van bállítva, főleg, hogy minden más bejön. Most próbáltam úgy is, hogy itt a linkre kattintva, de azt írja hogy nem válaszol.

Telefonon bejön, csak nem tud azonosítani. vagyis délután nem tudott. Ha most a telón beírom a címet, azt írja ki, hogy:

Requested object was not found